woensdag 17 oktober 2012

Lampion Sint Maarten

Na de herfstvakantie begin ik met het maken van lampionnen in de klas. Een mooie uil.
Het voorbeeld heb ik vanavond even gemaakt! Wat een werk, poeh! Maar gelukkig hebben we 1 week de tijd om de lampionnen te maken.
En dan kan Sint Maarten beginnen...

donderdag 11 oktober 2012

Pietjes haken

Het was hele lang tijd rustig. Maar heb zeker niet niks gedaan. Ik ben alvast gestart met pietjes haken. Hier zijn ze bijna af! Moeten alleen nog een gezicht en een veertje! De jutezakken, de sint en het paard volgen nog, die moeten nog gemaakt worden.
In de herfstvakantie flink door haken, zodat ik tijdig klaar ben. Zodat de kinderen ermee kunnen spelen in het pietjeshuisje of op de stoomboot.


De verwoeste/verdorde aarde

Ik en Annemiek kregen de opdracht op de pabo om de verwoeste, verdorde aarde af te beelden. Hierin moesten we ook een passende foto van ons zelf toevoegen. In zit links en Annemiek zit rechts van de boom. Gelukkig is dit geen werkelijkheid, want je wordt er niet bepaald vrolijk van als je dit ziet.

Muis Bastiaan

Naar aanleiding van het boek: 'Bastiaan maakt een wereldreis' heb ik deze muis gehaakt voor in de klas om te gebruiken bij dit thema.
Zo had muis Bastiaan al een enorme rommel gemaakt in de klas. Puzzel niet afgemaakt, lijmkwastje en lijmmatje laten liggen, enzovoort. De kinderen wisten in de kring heel goed te vertellen en te laten zien hoe het wel hoort. Zo heb ik extra aandacht besteed aan het opruimen, aangezien dit nog niet heel soepel gaat. Vrijdag gaat muis Bastiaan in de klas kijken hoe goed de kinderen kunnen opruimen.